Nota de premsa de Fademur 2 de desembre de 2020
FADEMUR és autora de l'únic estudi elaborat a Espanya sobre violència de gènere en el medi rural. A més, l'organització va publicar un informe sobre el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles el 2020 en relació a la mida dels seus municipis.
FADEMUR és autora de l'únic estudi elaborat a Espanya sobre violència de gènere en el medi rural. A més, l'organització va publicar un informe sobre el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles el 2020 en relació a la mida dels seus municipis.

FADEMUR s'alia amb les Dones del Món Rural per presentar a Catalunya les dades de la violència de gènere en els pobles.

L'organització de dones rurals FADEMUR va participar en la jornada sobre violència contra les dones, organitzada per Dones del Món Rural. En un territori on les dones reconeixen patir un altíssim índex de violència de gènere, Catalunya, l'objectiu de la intervenció de FADEMUR va ser exposar les dades sobre violència de gènere en el Món Rural i l'estratègia que l'organització segueix en tot el territori per eliminar-la .

2 de desembre de 2020. A Catalunya, el 41'4% de les dones diuen haver patit algun tipus de violència de gènere, segons la macroenquesta sobre Violència de Gènere 2019. Una realitat que no s'estén de forma homogènia pels diferents contextos i, per això, es torna més crua en aquells més aïllats dels recursos d'atenció, els rurals, tal com va exposar la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) la setmana passada, quan va atendre la petició de l'Associació de Dones del Món Rural de participar en la seva jornada 'Dia Internacional contra la violència de Gènere'.

"Analitzant les dades d'aquest 2020 que encara no hem acabat, més del 36% de les dones assassinades per les seves parelles o exparelles procedien de municipis amb menys de 20.000 habitants", va exposar FADEMUR. "En el món rural som menys, però patim més. És evident que cal adequar millorar alguna cosa en els pobles, cal lluitar contra les violències amb una òptica rural", va instar l'organització.

No és estrany que Dones del Món Rural voldria comptar amb FADEMUR en la seva jornada, la federació té una llarga trajectòria en aquesta àrea. De fet, recentment FADEMUR va publicar l'únic estudi sobre violència masclista centrat específicament en el medi rural del nostre país.

Gràcies a això, FADEMUR va poder afirmar en la jornada, que en el medi rural la durada de les relacions entre les dones i els seus maltractadors s'allarguen, de mitjana, vint anys. "Hem comprovat que darrere d'això hi ha la dependència econòmica de les maltractades, la por de ser jutjades pel seu entorn, el desconeixement dels recursos de protecció i atenció, la dificultat per accedir-hi o la desconfiança cap a l'efectivitat dels mateixos". Aturar aquestes causes són part de les propostes de FADEMUR per adequar la lluita contra la violència de gènere a la realitat dels pobles i les seves dones.

FADEMUR ha fet aquest treball, tant de diagnòstic d'aquest problema i de possible tractament com de sensibilització contra aquesta xacra, dins el programa Cultivant Igualtat, que compta amb el suport del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

 

Fademur


Fademur
C/ Agustín de Betancourt, 17. 6º
28003 Madrid
Tlf.: 647 503 096
prensa@fademur.es
www.fademur.es


Fademur
Estás recibiendo este correo electrónico a la dirección [EMAIL] porque formas parte del listado de comunicaciones de la Federación de Asociaciones de Mujeres Rurales (Fademur). Te animamos a usar los textos e imágenes citando la fuente. Si no deseas seguir recibiendo estos mensajes haz clic aquí: [UNSUBSCRIBE]